Proste danie na fazę 1 diety South Beach. Kurczak z czerwoną fasolą jest prosty, spróbuj!

Kurczak z czerwoną fasolą: składniki

proporcje na 2 porcje

  • podwójny filet z kurczaka (ok. 350-400 g)
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 ogórki
  • 1 czerwona papryka
  • tabasco
  • oliwa

Kurczak z czerwoną fasolą: przepis

Filet z kurczaka rozdzielić, natrzeć solą i pieprzem, zgrillować, odstawić do ostygnięcia.

Fasolę odcedzić, przepłukać wodą, wrzucić do miski.

Pokroić w kostkę ogróki i paprykę, wymieszać z fasolą. Doprawić oliwą, solą, pieprzem i tabasco.

Kurczak z czerwoną fasolą: uwagi

Jeśli wolisz, możesz pokroić filet w kostkę, łatwiej będzie zjeść taki obiad gdzieś w pracy.
Na zdjęciu: lunchbox Black & Blum.