Pogoda jest zmienna, więc czekałam z pokazaniem Wam przepisu na czerwoną, słodszą herbatę mrożoną. Ale ponieważ przepis na wersję zieloną bardzo się podobał, to dziś druga wersja – na słodko:

Czerwona herbata mrożona

proporcje na 2 porcje

  • 1 saszetka czarnej herbaty
  • 500 ml zimnej wody
  • lód
  • kilka plastrów cytryny
  • kilka plastrów limonki
  • sok owocowy bez dodatku cukru (np. Rabenhorst

Do słoika wrzucić saszetkę z herbatą, zalać do pełna wodą, zakręcić, wstawić do lodówki na przynajmniej 4, a najlepiej 6 godzin.

Po tym czasie wyjąć.

Plastry cytryny i limonki wrzucić do szklanek lub słoików, lekko ugnieść. Wlać sok, wrzucić lód, zalać do pełna herbatą.

Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/