Foodtruck z ostrygami Peugeot

Zwykle foodtruck wygrywa ofertą, a nie wyglądem. Ale foodtruck Peugeot stworzony dla mobilnego baru z ostrygami jest całkiem inny.

Foodtruck widoczny na zdjęciach powstał na bazie modelu Le Bistrot du Lion Peugeota. Véronique Gillardeau, właścicielka baru z ostrygami, chciała mieć możliwość oferowania swoich produktów w centrach miast – i tak powstał widoczny na zdjęciach projekt. Pojazd wyposażono w wysuwaną ladę i bar, dzięki czemu kontakt sprzedawcy ostryg z jego klientami jest bardziej bezpośredni – kto kupował kiedyś jedzenie z foodtrucka i musiał zadzierać głowę, żeby być w stanie zobaczyć sprzedawcę, wie o czym mowa. Tutaj doświadczenie można porównać z barem sushi, gdzie sushi master przygotowuje posiłek tuż przed jedzącymi. Wewnątrz pojazdu jest też zlew, lodówka, schowki na sprzęt i podgrzewacz wody.

Foodtruck Peugeota można zobaczyć (a ostryg spróbować) w Bourcefranc-le-Chapus, miasteczku na wybrzeżu wyspy Oléron.

https://www.facebook.com/huitresgillardeau/

Leave a Reply