Jest gorąco. Nie chce się gotować. W takich okolicznościach sprawdzą się albo dania z wolnowara, albo dania na zimno. Jednym z prostych sposobów na piknik są kanapki i sałatki. Ale nie zwykłe kanapki – o wiele wygodniejszym (i ładniejszym) wyjściem są wrapy. Polecam wrapy pełnoziarniste PocoLoco – są do kupienia w sklepie Kuchnie Świata. Pasta z tuńczyka robi się błyskawicznie – sprawdź!

Pasta z tuńczyka – przepis

  • 1 puszka tuńczyka w wodzie
  • 100 g sera białego, chudego
  • 1 czubata łyżka jogurtu greckiego
  • szczypta soli

Całość ugnieść razem. Nie trzeba miksować, wystarczy mocno ugnieść widelcem i dobrze wymieszać.

Na zdjęciu są wrapy pełnoziarniste PocoLoco, a wewnątrz pasta z tuńczyka i guacamole. Jeśli jesteś w Fazie 1 diety, zastąp wrapy liśćmi sałaty rzymskiej, masłowej lub lollo.