Pesto, kurczak, szpinak

Ugotowanie makaronu i dodanie do niego pesto ze słoika to banał. W dodatku brak tu białka i warzyw. Dlatego moje pesto wzbogaciłam.

Pesto, kurczak, szpinak

proporcje na 4 porcje

  • 1 filet z kurczaka
  • 2 słoik (100g) pesto czerwonego
  • 1 opakowanie szpinaku (baby spinach)
  • 1 średnia cebula
  • sól
  • pieprz
  • spray do smażenia
  • makaron rurki (Lubella Pełne Ziarno)

Ugotować makaron, odstawić w cieple (np. na durszlaku przykrytym pokrywką).

Kurczaka pokroić w kawałki na jeden kęs, mocno zrumienić w garnku spryskanym sprayem do smażenia.

Kiedy kurczak jest już rumiany, dodać pesto i makaron, wymieszać. Odstawić pod przykryciem.

Na patelni poddusić cebulę pokrojoną w piórka, dodać szpinak, mieszać aż zwiędnie, doprawić solą i pieprzem.

Pojutrze –  wersja do pracy. A za tydzień – jak zrobić własne, domowe pesto.

Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Znajdź mnie również na:
RSS
Google+274
https://jestpieknie.pl/pesto-kurczak-szpinak/
YouTube2k
Instagram5k

2 komentarze

  1. smakowicie wygląda 🙂 ja tez bardzo lubię gotować!!!

Leave a Reply