Pikantny sos do mięsa

Składników raptem 4, a efekt bardzo ciekawy. Pikantny sos do mięsa smakuje niespotykanie – warto go wypróbować!

Pikantny sos do mięsa – przepis

  • 50g sera typu feta (to jeden z przypadków, kiedy popularna Favita sprawdza się lepiej od prawdziwej fety)
  • 1 przecier pomidorowy (mała puszka lub słoik)
  • 1 łyżeczka harissy
  • 1-2 łyżeczki oliwy

Ser pokroić na kawałki, zmieszać z przecierem i harrisą, zmiksować blenderem do gładkości. Jeśli pasta jest zbyt twarda, dodać oliwę.

Doskonały dodatek do mięsa, można nim też posmarować kanapkę. W lodówce pikantny sos do mięsa  wytrzyma 2-3 dni, jeśli pojemnik jest szczelnie zamknięty.

Znajdź mnie również na:
RSS
Google+274
https://jestpieknie.pl/pikantny-sos-do-miesa/
YouTube2k
Instagram5k

6 komentarzy

  1. jak z dodatkiem harissy to musi być pysznie;)

  2. Poznałam już harissę i jest ok…sos musi być pyszny:-)

  3. To, co zawiera najmniej składników zwykle jest najlepsze 🙂 Jestem pewna, że jest boski!

  4. Dziękuję 🙂 Spróbujcie, co prawda chwilowo pogoda mało grillowa, ale zawsze można upiec filet z kurczaka w piekarniku i do niego podać ten sos.

  5. super, pycha, harissy nie próbowałam jeszcze, ale muszę w końcu się skusić.
    Zapraszam do mnie, u mnie też obiady do pracy w pudełkach :)chociaż chyba nie zawsze zgodne z dietą south beach

    Monika
    http://www.bentopopolsku.blogspot.com

  6. Mnemonique – bardzo polecam, ja bym ją jadła do wszystkiego 🙂

    Dziękuję za zaproszenie, znam i zaglądam, a obiady są prawie-South Beach 🙂

Leave a Reply