Halloween za pasem. Pewnie w niejednym domu odbędzie się przyjęcie – może nie całkiem bal maskowy, ale dynie, pajęczyny i temu podobne elementy na pewno się pojawią. Ja też coś planuję – ale nie zamierzam zrobić wszystkiego na pomarańczowo, fioletowo i czarno. Natomiast wiem, jak zrobić szybką przekąskę na Halloween – faszerowane jajka zajmą może 20 minut, już z posprzątaniem, a na pewno zachwycą gości!

Szybka przekąska na Halloween: faszerowane jajka

  • 6 jajek
  • szczypior (szeroki!)
  • sos sriracha
  • majonez
  • czarne oliwki

Jajka ugotować na twardo. Jeśli chcesz wiedzieć, jak łatwo ugotować jajka na twardo, kliknij tu.

Ostudzić, przepołowić, wyjąć żółtka.

Do żółtek dodać majonez i sos sriracha, zmiksować na gładko.

Przełożyć masę do torebki plastikowej, odciąć koniuszek, napełniać jajka.

Widelcem przesunąć po masie  – tak, żeby pojawiły się paski jak na zdjęciu.

Szczypior pociąć w kawałki ok. 1,5 cm długości, powtykać w masę.

Z oliwek zrobić pająki – przecięta na pół oliwka to tułów, pół oliwki pociętej w cienkie paseczki to nóżki.

Udanej zabawy!