Doskonałe danie do pracy, bo na zimno smakuje tak samo dobrze. Wybierasz się na piknik? Weź wrap z warzywami i hummusem ze sobą, wszyscy będą zachwyceni.

Wrap z grillowanymi warzywami i hummusem – składniki

proporcje na 4 porcje

  • 2 pełnoziarniste pity
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 1 cebula czerwona
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 4 łyżki hummusu

Wrap z grillowanymi warzywami i hummusem – przepis

Rozgrzać piekarnik do 200 C.

Pokroić paprykę i cebulę w wąskie paski. Wymieszać z oliwą i octem, wstawić do piekarnika na 20 minut.

W międzyczasie przygotować hummus według przepisu, rozdzielić pitę na 2 warstwy, posiekać pietruszkę.

Kiedy warzywa są gotowe, rozsmarować na każdym kawałku pity po łyżce hummusu, rozłożyć na tym warzywa grillowane, posypać pietruszką. Zwinąć ciasno, przekroić na pół.

Podawać na ciepło lub na zimno.

 Jeśli chcesz zabrać wrap z grillowanymi warzywami do pracy, polecam pudełko Appetit Black & Blum.