Danie, które w zasadzie robi się samo – a potem jeszcze można je przerobić. bardzo smaczne i bardzo zdrowe.

Pieczony kurczak z pesto i warzywami

proporcje na 4 porcje

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 łyżki pesto
  • 1 cukinia
  • 2 papryki (w różnych kolorach)
  • 2 cebule czerwone
  • garść czarnych oliwek
  • łyżka oliwy
  • łyżka octu winnego białego
  • łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz

Nagrzać piekarnik do 200C.

Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, cukinię – w półplasterki. Dodać oliwki, oliwę, ocet i przyprawy, wymieszać, wrzucić do naczynia żaroodpornego.

Kurczaka pokroić na 5-6 kawałków, każdy posmarować pesto, ułożyć na warzywach.

Piec 25 minut.

W Fazie 2 można podać następnego dnia jako obiad, wymieszane z ugotowanym makaronem i pokruszonym serem feta.

Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Znajdź mnie również na:
RSS
Facebook0
Facebook
Google+274
YouTube3k
Instagram5k