Mamy miesiąc do astronomicznej wiosny – i wszystko wskazuje na to, że zima już nie wróci. Od jesieni w naszych lodówkach, zamrażarkach i spiżarniach na pewno nagromadziło się sporo zapasów – przetworów, gotowych porcji obiadowych, półproduktów i mrożonek.

Proponuję ograniczyć zakupy i pozbyć się wszystkich zapasów, tak żeby z rozpoczęciem nowego sezonu móc jeść to, co świeże (i robić kolejne zapasy).

Zasada jest jedna – zjedz zapasy. Wklejaj linki do przepisów na wykorzystanie resztek, do pomysłów na inne podanie gotowej potrawy, do sposobów na ograniczenie wydatków. W każdym wpisie (niezależnie od tego, gdzie go umieszczasz – w blogu, na Facebooku, na Twitterze, na Instagramie) użyj hashtagu:

#ZjedzZapasy

W ten sposób każdy wpis znajdę bez trudu.

Akcja trwa od 20.02.2014 do 20.03.2014.

Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Znajdź mnie również na:
RSS
Facebook0
Facebook
YouTube5k
Instagram5k