Sałatka z bulguru, ogórka i mięty
Sałatka z bulguru, ogórka i mięty to pełnoprawne danie albo dodatek do mięsa. Spróbuj!
Gremolata
Gremolata to bardzo prosty sos, dodatek do mięs. Intensywny smak i ciekawy kolor to tylko kilka z jej zalet.
Pasta z fasoli
Pasta z fasoli to sposób na zużycie nadmiaru ugotowanej fasoli, ale też szybka metoda na stworzenie pysznej pasty do kanapek, kiedy w lodówce pustki. Spróbuj!
Makaron z brokułami i serem pleśniowym
Makaron to węglowodany – ale jak widać na zdjęciu, może być pełnoziarnisty. Ser pleśniowy jest tłusty, ale rozprowadzony mlekiem i podzielony na kilka osób “ginie”. A brokuły dodają potrawie koloru, a dzięki zawartości witaminy C i żelaza są bardzo pożądane w diecie. Makaron z brokułami…
Indyk ze śliwkami
Aromatyczny indyk ze śliwkami wymaga przygotowania mięsa wcześniej, ale na pewno spodoba Ci się ten smak.
Pikantne roladki z indyka
Kolejna ucieczka przed rutynowym indykiem w ziołach prowansalskich. Pikantne roladki z indyka nie wymagają wiele zachodu, a są naprawdę pyszne – o ile lubisz pikantne potrawy.
Sałatka z fenkułem i kurczakiem
Sałątka z fenkułem i kurczakiem to idealne danie na kolację. Fenkuł dodaje całości nietypowego, anyżowego smaku, nie pomijaj go.
Zupa z cukinii
Zupa z cukinii? Pewnie, czemu nie. Cukinia doskonale przyjmuje smak przypraw, więc można ją zrobić na wiele sposobów. U mnie dziś pikantna zupa z cukinii, dobra na rozgrzewkę po długim spacerze.
Klopsy z sosem śmietanowym
Zwykle klopsy w sosie śmietanowym kojarzą się nam z bladym, duszonym mięsem i gęstym, doprawianym mąką sosem. Nic bardziej mylnego, to danie może być świeże i lekkie.
Wołowina w sosie sojowym z warzywami
Prościutkie danie, nawiązujące do kuchni azjatyckich. Wołowina w sosie sojowym z warzywami może być dowolnie modyfikowana. Jeśli nie masz świeżych warzyw, kup dowolną mieszankę mrożonych warzyw na patelnię – byleby nie zawierała ziemniaków.

Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl