Indyk ze śliwkami
Aromatyczny indyk ze śliwkami wymaga przygotowania mięsa wcześniej, ale na pewno spodoba Ci się ten smak.
Pikantne roladki z indyka
Kolejna ucieczka przed rutynowym indykiem w ziołach prowansalskich. Pikantne roladki z indyka nie wymagają wiele zachodu, a są naprawdę pyszne – o ile lubisz pikantne potrawy.
Sałatka z fenkułem i kurczakiem
Sałątka z fenkułem i kurczakiem to idealne danie na kolację. Fenkuł dodaje całości nietypowego, anyżowego smaku, nie pomijaj go.
Zupa z cukinii
Zupa z cukinii? Pewnie, czemu nie. Cukinia doskonale przyjmuje smak przypraw, więc można ją zrobić na wiele sposobów. U mnie dziś pikantna zupa z cukinii, dobra na rozgrzewkę po długim spacerze.
Klopsy z sosem śmietanowym
Zwykle klopsy w sosie śmietanowym kojarzą się nam z bladym, duszonym mięsem i gęstym, doprawianym mąką sosem. Nic bardziej mylnego, to danie może być świeże i lekkie.
Wołowina w sosie sojowym z warzywami
Prościutkie danie, nawiązujące do kuchni azjatyckich. Wołowina w sosie sojowym z warzywami może być dowolnie modyfikowana. Jeśli nie masz świeżych warzyw, kup dowolną mieszankę mrożonych warzyw na patelnię – byleby nie zawierała ziemniaków.
Sałatka arabska
Ta sałatka arabska to tak naprawdę moja wariacja na temat arabskich smaków i przypraw.
Sos majonezowy
Sos majonezowy, mimo że jest smaczny, to coś, czego nie da się zjeść dużo. Ale świetnie pasuje do mięsa – spróbuj!
Kurczak z ryżem (jambalaya)
Kurczak z ryżem (jambalaya) to bardzo proste danie jednogarnkowe, idealne na chłodną porę roku. Spróbujesz?
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl