Przepisy

Pomidorowy kuskus 

Kasza kuskus, czyli połamane ziarna pszenicy, to chyba najszybszy dodatek do obiadu – da się go zrobić w 5 minut. Ten tutaj wymaga nieco więcej czasu, ale pomidorowy kuskus to strzał w dziesiątkę. Nie tylko świetnie smakuje, ale też bardzo apetycznie wygląda. Spróbuj!

Luksus, Przepisy

Kupuję oliwę za 325 zł! 

Po co komuś oliwa za 325 zł i czy naprawdę jest lepsza niż ta z dolnej półki? Uwierzcie mi na słowo – jest różnica. Oliwa z oliwek trafiła do polskich kuchni gdzieś po transformacji ustrojowej. Przedtem smażyło się na smalcu czy margarynie, a sałatę podawało…

Podróże

V-Label dla warszawskiej restauracji Tel Aviv 

V-Label to gwarancja, że dania serwowane w danym lokalu zostały sprawdzone pod kątem obecności substancji pochodzenia zwierzęcego nie tylko w składzie produktów, lecz także w zastosowanych dodatkach, substancjach pomocniczych i składnikach wykorzystywanych na wszystkich etapach przygotowywania dań. Warszawska restauracja Tel Aviv, jako pierwsza w Polsce,…

Przepisy

Co jeść na obiad? Menu #3 

Czy ta pogoda za oknem się utrzyma? Jeśli tak, to można przyjąć, że mamy już lato. Trzeba korzystać – warzywa i owoce są coraz ładniejsze i coraz smaczniejsze, nawet jeśli nie zawsze bardzo tanie (ale to skutki długiej zimy). W moim poradniku „co jeść na…

Przepisy

Co jeść na obiad? Menu #2 

Przed nami kolejny tydzień. Nie zapowiada się, że będzie upalnie, poza tym, ciepły obiad zwykle warto mieć pod ręką, nawet w cieplejsze dni. Planowanie posiłków bardzo upraszcza życie i bardzo Ci je polecam. Jeśli szukasz inspiracji, co jeść na obiad w nadchodzącym tygodniu, poniżej znajdziesz…