Wycieczka do Dubaju – co trzeba wiedzieć
Zachciało nam się słońca w zimie. Trafiliśmy na Fly4Free.pl tani lot do Dubaju (dokładniej do Abu Dhabi, ale bilety za 600 zł z groszami!), więc nie było trzeba długo się zastanawiać. Jak się udała nasza wycieczka do Dubaju?
Domowy kebab z wołowiny
Doskonale zdaję sobie sprawę, że prawdziwy kebab robi się z baraniny. Problem w tym, że kupienie baraniny w Polsce to nie taka prosta sprawa. Dobra wołowina to coś, co o wiele łatwiej zdobyć. Domowy kebab z wołowiny da się zrobić szybko, nie wymaga nietypowych składników…
Sałatka w słoiku – dziki ryż
Dziki ryż tak w zasadzie wcale nie jest ryżem, ale bez niego ta sałatka w słoiku byłaby o wiele mniej smaczna. Orzechowy smak dzikiego ryżu naprawdę wiele tu zmienia!
Sałatka makaronowa z kurczakiem
Sałatka makaronowa z kurczakiem powstała trochę z konieczności – często jest tak, że ma się w lodówce resztki kilku dań czy składniki, z których coś trzeba zrobić. A ten sposób podania, w słoiku? To tylko metoda na bezpieczne przeniesienie z domu do pracy czy na…
Podróbka Apple Watch – nie daj się oszukać
Co prawda Apple Watch nie wszedł jeszcze do sprzedaży, ale obrotni biznesmeni na eBayu już zaczęli go oferować.
Makaron meksykański
Makaron meksykański – brzmi jak dziwne połączenie, bo gdzie Włochy, a gdzie Meksyk. Ale smakuje bardzo dobrze – wiem, co mówię. I, co ważne, makaron meksykański to szybkie danie jednogarnkowe!
Pikantna zupa tajska
Jest zima, więc musi być zimno, to zrozumiałe. W taką pogodę trzeba zjeść coś rozgrzewającego, sycącego. Pikantna zupa tajska to pomysł w sam raz – ugotuj duży garnek, zaproś znajomych, spędźcie miło wieczór. Albo, jeśli wolisz, potraktuj tę zupę jako kompletne danie do pracy.
Omlet ze szpinakiem
Zamiast nudnej jajecznicy, zrób na śniadanie omlet ze szpinakiem. Nie trzeba go piec w piekarniku, nie trzeba go obracać na patelni – wychodzi idealny, puszysty i sycący.
29 rozgrzewających potraw na zimne dni
Może nie ma zimy jak z obrazka, ale jest całkiem chłodno. Kiedy wracamy do domu, warto zjeść coś, co nas ogrzeje. Rozgrzewające potrawy muszą być dobrze przyprawione – to ich sekret.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl