Idzie Wielkanoc, więc na stole pojawią się jajka gotowane na twardo. Pewnie, można je podać w klasycznej formie – ale jeśli szukasz czegoś nieco innego, polecam jajka faszerowane po japońsku.
Jajka faszerowane po japońsku – przepis
Uwaga – proporcje podaję na 1 jajko. Przemnóż składniki przez liczbę jajek, jaką chcesz podać.
- 1 jajko
- 1 łyżeczka pasty wasabi
- 1/8 łyżeczki czarnego sezamu
- posiekany szczypiorek do ozdoby
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przepołowić. Ostrożnie wyjąć żółtka do miseczki, ugnieść je z wasabi. Wymieszać z sezamem.
Drobno posiekać szczypiorek.
Masę nakładać do jajek, ozdabiać szczypiorkiem.
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Jajka faszerowane po japońsku […]