Pomidorowy kuskus
Kasza kuskus, czyli połamane ziarna pszenicy, to chyba najszybszy dodatek do obiadu – da się go zrobić w 5 minut. Ten tutaj wymaga nieco więcej czasu, ale pomidorowy kuskus to strzał w dziesiątkę. Nie tylko świetnie smakuje, ale też bardzo apetycznie wygląda. Spróbuj!
Kupuję oliwę za 325 zł!
Po co komuś oliwa za 325 zł i czy naprawdę jest lepsza niż ta z dolnej półki? Uwierzcie mi na słowo – jest różnica. Oliwa z oliwek trafiła do polskich kuchni gdzieś po transformacji ustrojowej. Przedtem smażyło się na smalcu czy margarynie, a sałatę podawało…
V-Label dla warszawskiej restauracji Tel Aviv
V-Label to gwarancja, że dania serwowane w danym lokalu zostały sprawdzone pod kątem obecności substancji pochodzenia zwierzęcego nie tylko w składzie produktów, lecz także w zastosowanych dodatkach, substancjach pomocniczych i składnikach wykorzystywanych na wszystkich etapach przygotowywania dań. Warszawska restauracja Tel Aviv, jako pierwsza w Polsce,…
Sałata z kurczakiem i awokado
Filet z kurczaka i awokado to dwa produkty spożywcze, które same z siebie nie mają wiele smaku. Ale sałata z kurczakiem i awokado to zupełnie inna historia – jest lekko dymna, pikantna, świeża dzięki dodatkowi soku z limonki. Idealna na wiosnę i lato!
Co jeść na obiad? Menu #3
Czy ta pogoda za oknem się utrzyma? Jeśli tak, to można przyjąć, że mamy już lato. Trzeba korzystać – warzywa i owoce są coraz ładniejsze i coraz smaczniejsze, nawet jeśli nie zawsze bardzo tanie (ale to skutki długiej zimy). W moim poradniku „co jeść na…
Honda Civic – Jest Pięknie za kierownicą
Nowa Honda Civic wygląda egzotycznie. Ale to nic nowego w przypadku tego modelu – poprzednie generacje nazywano żelazkiem albo UFO. Tutaj futurystyczne linie są jeszcze bardziej wymowne, a samochód zwraca uwagę. Zasługuje na nią także za komfort jazdy i wygodę użytkowania. Więcej w moim teście…
Szparagi z domowym majonezem z awokado
Zielone z zielonym, czyli prawie jak zagadka z czasów dzieciństwa. Szparagi są w sezonie, kuszą z każdego straganu z warzywami, dlaczego więc nie skorzystać? W wersji, którą proponuję, szparagi z domowym majonezem z awokado to efektowna przystawka, która skusi niejednego niedowiarka.
KIA Niro – Jest Pięknie za kierownicą
Opowiadałam już o tym, jak bardzo podobał mi się bezszelestny Prius w serialu Weeds. I jak bardzo rozczarował mnie dźwięk silnika sprzężonego ze skrzynią bezstopniową. Podobał mi się IONIQ Hyundaia – ale rozumiem, że dla wielu osób ten futurystyczny kształt jest trudny do przełknięcia. KIA…
Co jeść na obiad? Menu #2
Przed nami kolejny tydzień. Nie zapowiada się, że będzie upalnie, poza tym, ciepły obiad zwykle warto mieć pod ręką, nawet w cieplejsze dni. Planowanie posiłków bardzo upraszcza życie i bardzo Ci je polecam. Jeśli szukasz inspiracji, co jeść na obiad w nadchodzącym tygodniu, poniżej znajdziesz…
Maska Skinfood Rice Mask wash-off – mój test
Koreańskie kosmetyki to nie nowość – niejedna blogerka pisała już o nich dwa-trzy lata temu, ale dopiero niedawno pojawiły się w Polsce w dużych sieciach perfumeryjnych. Od czasu, kiedy zamawiałam z USA całe pudła kosmetyków przez eBay, wiele się zmieniło, przede wszystkim w moim podejściu….
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl