Kopytka w sosie paprykowym
Pamiętacie mój przepis na kopytka ze szpinakiem? Dziś inny sposób na nie. Sos paprykowy jest bardzo prosty do przygotowania, a całe danie jest efektowne. Jeśli chcesz spróbować czegoś nowego, polecam przepis na kopytka w sosie paprykowym.
11 powodów, żeby czytać uważnie
Zakupy na Dalekim Wschodzie to często ruletka. Sprzedawca nie zawsze mówi po angielsku, towar jest upchnięty w małym pomieszczeniu, a przeliczanie waluty na nasze potrafiłoby zmęczyć Einsteina. Poniżej przykłady tego, co można kupić, kiedy się nie uważa. Majtki dla fanów dużego logo. Niestety, nie do…
40 pomysłów na lekkie sałatki
Święta, święta i po świętach. Jedliśmy mazurki, baby, makowce, żurki, pasztety, pieczenie i sałatki warzywne. Czas na detoks – nie wiem, jak Wam, ale mnie brakowało świeżych warzyw i sałaty w Wielkanoc. Poniżej pomysły na lekkie sałatki. Jeśli zostały Wam gotowane jajka lub mięso na…
Domowy paprykarz
Bulion przydaje się jako baza zup i sosów, ale co zrobić z mięsem? Ja proponuję domowy paprykarz – traktowany umownie, bo powstały nie z ryby, ale z mięsa.
Błyskawiczny pasztet francuski
Nagle okazało się, że święta jednak będą u Ciebie? Być może nie masz czasu na zrobienie pasztetu w typowy sposób, ale mam dla Ciebie przepis na błyskawiczny pasztet francuski – wszyscy będą się zachwycać!
Zielone smoothie z mango
Kolejny prosty i szybki przepis na smoothie, tym razem zielone. Bardziej treściwe niż sok, smoothie warto raz na jakiś czas przygotowywać – ale wiadomo, najlepsze są surowe owoce.
Sałatka z owocami morza
Nie namawiam do zakupu świeżej ośmiornicy, bo mam wrażenie, że w Polsce byłoby to trudne. Ale często w sklepach można znaleźć puszki z kawałkami owoców morza w oleju albo podgotowane, zapakowane próżniowo kawałki ośmiornicy, kalmarów, małży i krewetek. Można z nich przygotować wiele dań, ale…
Wołowina w winie, z wolnowaru
Niby już wiosna, słońce i tak dalej, ale bywa jeszcze zimno – no i nie samą sałatą żyje człowiek. Dziś proponuję danie, które robi się samo, a przy tym jest szalenie efektowne. Wołowina w winie, z wolnowaru to sposób na elegancki, niekłopotliwy obiad.
Grillowany łosoś
Sezon grillowy powoli się rozkręca – a jeśli nawet jest jeszcze za zimno na ogrodowe grillowanie, to zawsze można posłużyć się grillem elektrycznym lub patelnią grillową. Ryby z grilla są w Polsce mniej popularne niż mięso – dobrą rybę trzeba umieć wybrać, a mięso czy…
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl