Awokado lubię bardzo. Można je jeść na wiele sposobów – jako guacamole, jako element eleganckiej przystawki, wreszcie jak w tym przepisie, jako bazę całego dania. Sałatka z awokado nasyci, nie pozwoli Ci zgłodnieć. Polecam!

Sałatka z awokado – składniki

proporcje na 4 porcje

  • 2 awokado, miękkie
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka ostrego sosu z papryki

Sałatka z awokado – przepis

Awokado obrać, pokroić w kostkę. Zalać sokiem z limonki, żeby nie pociemniało.

Fasolę osączyć, opłukać, dodać do awokado.

Paprykę pokroić w kostkę, dodać do awokado i fasoli.

Doprawić sosem z papryki.

Jeśli zabierasz sałatkę z awokado do pracy, polecam pudełko Appetit Black & Blum.