Obłędnie smaczne danie. Wiem, że krewetki nie są tanie, ale raz na jakiś czas – warto je przyrządzić. Poza tym, bywają promocje (moje kupiłam w Lidlu). Krewetki z fasolką szparagową to wymarzone danie na wiosnę i lato!

Krewetki z fasolką szparagową

proporcje na 2 porcje

  • 300g krewetek
  • 300g fasolki szparagowej
  • szczypta płatków papryki
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Rozgrzać piekarnik do 200C.

Fasolkę umyć, obciąć końcówki, pokroić na kawałki na jeden kęs. Wymieszać z oliwą, solą, pieprzem i płatkami papryki. Wrzucić do brytfanny, piec około 15 minut, aż fasolka zrobi się miękka i pomarszczona.

W międzyczasie zająć się krewetkami: moje były podgotowane (różowe), ale z pancerzami, więc trzeba było się ich pozbyć. Już obrane krewetki wymieszałam z oliwą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Po 15 minutach, dorzucić krewetki do brytfanny, piec około 5 minut. Podawać na ciepło.

Przepis zobaczyłam u Kalyn w jej blogu Kalyn’s Kitchen.


Ogolne Image Banner 750 x 200

Znajdź mnie również na:
RSS
Facebook0
Facebook
Google+274
YouTube4k
Instagram5k