9 sposobów na to, żeby zrobić zakupy przedświąteczne i nie zwariować
Kurczak w cytrynowym sosie
Gęsty, aromatyczny cytrynowy sos, kawałki kurczaka – kurczak w cytrynowym sosie zachwyci rodzinę i znajomych. Nie jest trudny w przygotowaniu, a ma jedną dodatkową zaletę – nie zawiera glutenu.
Kurs foto z Olympusem i Fotoblogia.pl – relacja
Sobotnie przedpołudnie zapowiadało się obiecująco. Sześciogodzinny kurs fotografii kulinarnej – technika, triki, zasady kompozycji… Zdecydowałam się od ręki, chociaż nie mam większych ambicji dotyczących zdjęć. Lubię dokumentować to, co gotuję, ale to tyle. zdjęcie wykonane obiektywem M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 Macro Spotykamy się w siedzibie…
Wigilijna kapusta z grzybami
Tradycyjna wigilijna kapusta z grzybami to jedno z tych dań, bez których u mnie w domu nie ma Wigilii. Owszem, minus jest taki, że kapusta ma intensywny zapach. Ale plus jest z kolei taki, że można ją ugotować na dłuższy czas przed Wigilią (powiedzmy tydzień –…
Sałatka grecka
Z jednej strony, każdy wie, jak zrobić sałatkę grecką. Z drugiej strony, zdarzają się w wielu restauracjach warianty z sałatą lodową, z serem zupełnie innym niż feta oraz wersje pośrednie, grecko-włoskie, z suszonymi pomidorami. Nie mówię, że są złe – ale do sałatki greckiej im…
Warzywa z woka z sosem orzechowym
Warzywa z woka z sosem orzechowym to jeden z tych przepisów, które zbudowałam od zera na podstawie czegoś, co jadłam, a teraz są jednym z dań, które robię z pamięci, bez zastanawiania się. Wszystko zaczęło się od nieistniejącej już sieci Noodle w pudle. Jeden z…
Zapiekanka z kaszą gryczaną
Delikatna, bardzo zdrowa, a przy tym bardzo smaczna zapiekanka. Co ważne – bez mięsa i bez glutenu, więc przyda się osobom, które tych produktów unikają w diecie. Zapiekanka z kaszą gryczaną proporcje na 4-6 porcji (4 jeśli to cały posiłek, 6 jeśli jest coś jeszcze)…
Sałatka z wołowiną i fasolą
Lekko pikantna, utrzymana w amerykańskim stylu sałatka z wołowiną i fasolą to sposób na zjedzenie ogromnej ilości świeżych warzyw. Korzystajmy!
Krem CC Chanel – recenzja
Jak przechowywać świeże zioła?
Kupujemy doniczki hydroponicznych ziółek – bazylii, oregano, rozmarynu, tymianku. Potem zużywamy 3 gałązki, a reszta smutno spogląda na nas z parapetu, a potem usycha. Kupowanie kolejnych doniczek nie załatwia sprawy, wysiew własnych też nie – ja np. mam ciemną kuchnię i z moich zapędów nic…
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl