Przepisy

Co brać do pracy: sałatka z anchois 

Najprostszy sposób na nadanie wyrazu nudnym składnikom – a nie czarujmy się, filet z kurczaka czy indyka jest prze-nudny – to ciekawe dodatki. Tutaj mamy słone, wyjątkowo wydajne smakowo sardele czyli anchois. Sałatka z anchois nie wymaga wielkich umiejętności, a na pewno będzie smakować. Spróbujesz?

Tanie pigmenty MAC – czy warto? 

Pytań o pigmenty MAC dostaję mnóstwo – to prawie połowa wszystkich zapytań, jakie do mnie wysyłacie (dla zapominalskich – adres to podrobkowowielkie@gmail.com). Jak znaleźć te oryginalne na aukcjach, nie dać się naciąć? Najprościej – przejrzeć resztę oferty sprzedawcy. Przy odrobinie szczęścia, obok aukcji z pigmentami…

Przepisy

Co brać do pracy? część 30 

Ojej, już 30 takich pomysłów tu pokazałam! Nie licząc tych, które nie były w ten sposób opisane. Dziś nic takiego odkrywczego, ot – drugie życie potrawy. Na zdjęciu powyżej widać prawie to samo, co we wpisie z poniedziałku. Po lewej – pesto z kurczakiem i…

Przepisy

Co brać do pracy? część 29 

Ciąg dalszy porad, co jeść na Fazie 1. Na zdjęciu widać (poza tym, że widać marne oświetlenie, ale było wpół do pierwszej w nocy, a chciałam zrobić temu zdjęcie) po lewej kwadratowe caprese, które opisywałam dawno-dawno temu tutaj. Dodałam jeszcze suszone pomidory. Po prawej jest…