Dior do niczego niepodobny
Niby jest kartonik, niby jest logo na nakrętce, ale rzeczywistość przedstawia się inaczej. To (w paru kolorach) oferowane jest na aukcjach: A tak powinno to wyglądać naprawdę. Przy okazji wiadomo, skąd na kartonie pojawia się „spin-on lacquer”. fot. dior.com
Gulasz z pomidorami i papryką
Gulasz to sposób na wykorzystanie mniej ładnych kawałków mięsa. Mój przepis na gulasz z pomidorami i papryką wymaga co prawda marynowania mięsa, ale dzięki temu skraca się czas duszenia. Spróbujesz?
Pantofle Gucci, że aż zęby i oczy bolą
Gucci nie zawsze robi obuwie subtelne stylistycznie i z nierzucającym się w oczy logo (co łatwo sprawdzić, zaglądając do ich sklepu online), ale mimo wszystko, fioletowych pantofli z megaczubem i klamerką z „brylantami” nie mieli w swojej ofercie nigdy.
Spaghetti z kurczakiem
Kiedy myślimy o potrawach z woka, najczęściej kojarzą się nam dania z kuchni orientalnej. Jak się okazuje, w woku można także zrobić potrawę nawiązującą raczej do smaków śródziemnomorskich. Spaghetti z kurczakiem powstanie szybko, możesz też wykorzystać resztki warzyw (np. rukolę, szpinak, inne kolory papryki, oliwki)…
Makaron z pesto z groszku
Wiosenny, zielony kolor dania to to tylko jedna z jego zalet. Makaron z pesto z groszku smakuje wyjątkowo, nie wymaga ani skomplikowanych składników, ani wielkiego talentu kulinarnego. Do dzieła!
Królik pieczony w musztardzie
Jeden z najprostszych przepisów. Nie trzeba wiele talentu, żeby to danie stworzyć – a jest naprawdę smaczne. Tuszki królika są dostępne w wielu sklepach, nie wymagają większej obróbki. Spróbuj!
Jajka marynowane
Jajka marynowane to inny sposób na jajka na twardo. To także metoda na zagospodarowanie tego, co zostanie po Wielkanocy. Zapach całości będzie specyficzny, ale jeśli lubisz różnego rodzaju kiszonki, to pewnie i tak już go znasz.
Ryż z papryką i pomidorami
Nic wielkiego, ale sprawdzi się jako dodatek do mięsa. Ryż z papryką i pomidorami można także zabrać do pracy.
Kurczak Cordon Bleu
W wersji oryginalnej w mięso (drobiowe lub wieprzowe) zawija się szynkę i ser. Ale kurczak Cordon Bleu to też umowna nazwa wielu wariantów, gdzie filet z kurczaka nadziewa się czymś, co nada smak łagodnemu mięsu.
Domowy pasztet na 5 sposobów
Nie tak dawno pisałam o tym, jak gotowałam bulion drobiowy. Wspomniałam o mięsie z kurczaka, które zostało – na pasztet. Domowy pasztet powstał – a ściślej, 5 pasztetów. Przy małej ilości mięsa łatwiej jest pobawić się smakami i proporcjami tak, żeby potem wiedzieć, co się…
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl