Przepisy

Kurczak z pieczarkami z wolnowaru 

Pieczarki to grzyby, które jadamy często – łatwo poddają się duszeniu, smażeniu, przyjmują smak przypraw. Pieczarki to też doskonały sposób na rozmnożenie potrawy – są niedrogie, sycące, ich użycie w sosie sprawia, że dania robi się więcej. Kurczak z pieczarkami z wolnowaru powstaje w zasadzie…

Uroda

Jak przygotować się do imprezy świątecznej, żeby potem nie żałować? 

Zaczyna się grudzień, a z nim – imprezy świąteczne, śledziki czy jak to się tam u Was w biurze nazywa. Zwykle przyjemność obcowania z ludźmi, z którymi spędza się na co dzień o wiele za dużo czasu, jest porównywalna tylko z fitnessem w kamieniołomach, ale kiedy uświadomisz sobie, że w zasadzie wszyscy podchodzą do tego tak samo, będzie Ci łatwiej. 
Przepisy

Sałata Cobb 

Zdaje się, że sama niejeden raz pisałam, że jesienią i zimą sałatą się nie najemy. Ostatnio zweryfikowałam tę tezę – przez cały tydzień jedliśmy sałaty na kolację i naprawdę, nikt nie chodził głodny. Warunek? Sałata musi zawierać sporo tzw. konkretów, nie wystarczą liście szpinaku z…

Przepisy

Pikantna zupa dyniowa 

Spójrzmy prawdzie w oczy – jesień w Polsce potrafi być piękna, ale między słonecznymi dniami trafiają się całe tygodnie, kiedy leje i wieje. Nie ma takiej ilości herbaty, którą można wypić, poza tym, trzeba się rozgrzać porządnie. Pikantna zupa dyniowa nie wymaga wiele pracy ani…