Kiedy chodziłam do szkoły, mieliśmy przedmiot o nazwie ZPT – o ile pamiętam, rozwijało się to jako Zajęcia Praktyczno-Techniczne. W epoce wiecznych niedoborów produkowaliśmy karmniki dla ptaków, eleganckie tace na kawę z wypalonym wzorkiem, cerowaliśmy skarpetki i gotowaliśmy. Podejrzewam, że teraz tego nie ma – dlatego bardzo podoba mi się projekt CookUp Youth.

25 czerwca dwaj wyśmienici szefowie kuchni Łukasz Konik i Tomek Królikowski poprowadzą bezpłatne warsztaty dla młodzieży. W planie kulinarna podróż po całym świecie – warsztaty ze zdrowych, sezonowych street foodowych przekąsek i smakowanie do woli. Przy szklance rabarbarowej lemoniady zajadając przygotowane smakołyki będzie można poznać szczegóły dotyczące autorskiego kursu gotowania dla młodzieży – CookUp Youth, który startuje już od września.

Spotkanie odbędzie się 25 czerwca (tj. sobota) w siedzibie CookUp na Mokotowie przy ul. Racławickiej 99 (dokładny adres na stronie www.cookup.pl) i potrwa pięć godzin od 11:00 do 16:00. Nie obowiązują sztywne godziny przyjścia i wyjścia. Wydarzenie ma charakter otwarty i jest bezpłatne.

Więcej informacji na stronie www.cookup.pl oraz na studio@cookup.pl
Link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/1794340470797619/

Jedyny w Polsce autorski półroczny kurs gotowania od podstaw przeznaczony dla młodzieży w wieku 13-17 lat. Start zajęć zaplanowany jest na wrzesień 2016 r. W programie: 10 spotkań składających się z części teoretycznej i praktycznej, 35 godzin gotowania, 45 potraw i 2 doświadczeni szefowie kuchni – Łukasz Konik oraz Tomek Królikowski. Na koniec kursu każdy z uczestników przystąpi do egzaminu.