Najpopularniejsze przetwory rybne to chyba tuńczyk (w sosie własnym i w oleju) i wszelkie formy ryb w pomidorach. Łosoś w puszce jest o wiele mniej znany i przez to trudniej go kupić – ale jeśli okaże się, że jest w sklepie, gdzie często robisz zakupy, to warto go kupić.
Łosoś w puszce ma bardzo krótki skład: łosoś, woda, sól. Moim zdaniem, łososia można traktować podobnie jak mięso tuńczyka, dodając go do sałatek czy mieszając z jogurtem i przyprawami w celu uzyskania pasty do smarowania.
Polecam też przepis na placki z łososia – tutaj wykorzystałam łososia z puszki. Myślę, że świetnie sprawdziłby się też zamiast tuńczyka w przekąsce z awokado i zamiast pieczonego łososia w makaronie z łososiem i fetą.
Cena: około 9 zł / 150g
Gdzie kupisz: duże sklepy, np. Carrefour
Jeśli masz sprawdzone przepisy na wykorzystanie łososia w puszce, podziel się w komentarzu. Dzięki!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Łosoś w puszce […]