Może nie jest to produkt do spożywania solo, ale jako dodatek do wszelkich dań kuchni tajskiej, do deserów czy po prostu do porannej szklanki wody – bardzo dobry.

Limonki to nie to samo co cytryny – smak jest inny. Da się tę różnicę wyczuć. Sporo przepisów, które tu prezentuję, zawiera na liście składników sok z limonki. Można kupować owoce, ale często trzeba po nie daleko jechać, są średniej urody (zdarzało mi się kupić takie limonki, z których z trudem wyciskałam łyżkę soku) albo są drogie. 200 ml soku zamknięte w butelce to doskonałe rozwiązanie. Nie trzeba paskudzić się z owocami, nie trzeba się martwić, czy 5 limonek wystarczy.

Ta sama firma oferuje też sok z cytryny – i też go polecam.

Cena: około 6 zł  / 200 ml

Do kupienia w większości sieci supermarketów, szczegóły na stronie producenta.

Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/