Grillowane kanapki to pozornie żadna filozofia – ser, szynka i gotowe. Można jednak pokusić się o mniej oczywistą kombinację smaków. Dziś przepis na kanapkę, gdzie pojawia się wasabi, ser brie i marchewka.
proporcje na 2 porcje
- 4 kromki żytniego chleba
- 1 nieduża marchewka
- łyżeczka majonezu
- 1/2 łyżeczki wasabi
- 2 plasterki sera brie
- 6 plasterków filetu z indyka (np. filet Specjał z indyka Indykpol)
Zmieszać majonez z wasabi, rozsmarować na 2 kromkach.
Na tarce zetrzeć marchew.
Rozłożyć na posmarowanych majonezem kromkach po 3 plastry wędliny, po połowie startej marchewki, po plastrze brie, przykryć drugą kromką.
Grillować 2-3 minuty.
Przekroić, podawać na ciepło.
Przepis znalazłam w blogu From Away.
Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl