Grillowane kanapki to pozornie żadna filozofia – ser, szynka i gotowe. Można jednak pokusić się o mniej oczywistą kombinację smaków. Dziś przepis na kanapkę, gdzie pojawia się wasabi, ser brie i marchewka.

Grillowana kanapka z indykiem

proporcje na 2 porcje

  • 4 kromki żytniego chleba
  • 1 nieduża marchewka
  • łyżeczka majonezu
  • 1/2 łyżeczki wasabi
  • 2 plasterki sera brie
  • 6 plasterków filetu z indyka (np. filet Specjał z indyka Indykpol)

Zmieszać majonez z wasabi, rozsmarować na 2 kromkach.

Na tarce zetrzeć marchew.

Rozłożyć na posmarowanych majonezem kromkach po 3 plastry wędliny, po połowie startej marchewki, po plastrze brie, przykryć drugą kromką.

Grillować 2-3 minuty.

Przekroić, podawać na ciepło.

Przepis znalazłam w blogu From Away.

Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/