Tortilla z pastą jajeczną to bardzo prosty sposób na śniadanie poza domem. Zaleta – można upchać o wiele więcej zieleniny niż na klasyczną kromkę. Wada – trzeba dobrze zwinąć.

Tortilla z pastą jajeczną – składniki

proporcje na 2 porcje

  • 3 jajka
  • łyżeczka majonezu
  • curry w proszku, do smaku
  • 2 tortille pełnoziarniste
  • duża garść sałaty
  • 1 ogórek

Tortilla z pastą jajeczną – przepis

Jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać, wymieszać z majonezem i curry. Rozłożyć po połowie powstałej masy na każdej z tortilli, dodać po połowie sałaty.

Ogórek pokroić w paski wzdłuż (tak jest wygodniej niż w plasterki w poprzek). Rozłożyć po kilka takich pasków na sałacie.

Zwinąć w rurkę albo w kopertę, przekroić na pół.