Domowy kebab z kurczaka? To nic trudnego. Użyj mojego przepisu – nie będziesz chciała wracać do budki z kebabem!

Domowy kebab z kurczaka – składniki

proporcje na 4 porcje

  • hummus (polecam mój przepis na domowy hummus)
  • filet z kurczaka
  • 1 łyżka zaataru
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 chleby pita (cienkie – w sklepach arabskich do dostania)
  • 2 pomidory
  • sałata pocięta we wstążki
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 3 ząbki czosnku

Domowy kebab z kurczaka – przepis

Przygotuj hummus według przepisu albo kup ulubiony gotowy.

Kurczaka oczyść, obtocz w zaatarze, podsmaż na oliwie. Ostudź, pokrój w cienkie paski.

Posiekaj czosnek, wymieszaj z jogurtem.

Rozłóż na płasko pitę (jeśli wolisz, możesz ją rozdzielić na warstwy, wtedy będą potrzebne tylko dwie.

Posmaruj pitę hummusem.

Rozłóż na niej kurczaka, sałatę, pomidor, dodaj sos czosnkowy do smaku.

Zawiń w rulon, wsadź do grilla elektrycznego lub opiekacza i zapiekaj minutę-dwie.

Znajdź mnie również na:
RSS
Facebook0
Facebook
Google+274
YouTube4k
Instagram5k