Przepisy

Satay z wieprzowiny 

Satay to rodzaj szaszłyków, z dowolnego w zasadzie mięsa, podawanego z sosem. Tutaj sos jest zarazem marynatą, dzięki czemu mięso nabierze orzechowego smaku. Satay z wieprzowiny jest o wiele bardziej efektowny niż kotlety, a jeśli masz wąski kawałek mięsa, tym lepiej będzie wyglądać.

7 pomysłów na obiad w pracy: faza 2 

Co brać do pracy – to częsty problem osób na diecie. Nie zawsze jest kuchenka mikrofalowa, nie zawsze jest czas podgrzać – dlatego dziś przegląd siedmiu dań, które nie wymagają podgrzewania. Polecam metodę gotowania większej ilości na kolację poprzedniego dnia – wtedy resztki można wziąć…

Przepisy

Ostry sos paprykowy 

Domowy sos z ostrej papryki to dodatek do pikantnych dań, sposób na szybką zmianę smaku zwykłego gotowanego czy grillowanego kurczaka, dodatek do dań z grilla. Ostry sos paprykowy proporcje na średniej wielkości słoiczek (wystarczy do kilku dań) 250 ml sosu z ostrej papryki 2 łyżki…