Przepisy

Smażone zielone pomidory 

Lubię koniec lata za to, że wtedy mogę robić przetwory. Warzywa i owoce są tanie, więc można eksperymentować, próbować nowych przepisów i smaków. Jednym z nich są dla mnie smażone zielone pomidory – skoro je znalazłam na targu w Legionowie, gdzie regularnie robię zakupy warzywne,…

Przepisy

Sałatka z grillowanymi szparagami 

Szparagi, szparagi – białe, zielone, fioletowe. Co poradzę, uwielbiam jeść szparagi i korzystam z każdej okazji, żeby je podać, póki jest na nie sezon. Na zdjęciu szparagi fioletowe – niestety, tracą trochę koloru po zgrillowaniu, ale można je też podać na surowo, jeśli lubisz. Ja…

Uroda

Jak dbać o skórę po opalaniu? 

Jeszcze zanim zaczyna się lato, wyglądamy słonecznych dni, optymalizujemy dni urlopowe i planujemy czas spędzony na opalaniu. Niech pierwsza rzuci kamieniem ta, która nigdy tego nie robiła – nawet, jeśli teraz wiemy o opalaniu więcej i staramy się unikać słońca. Ale nie mówię o leżeniu…

Luksus, Uroda

Limitowana wersja kremu La Mer, krem do biustu Eisenberg i więcej – nowości kosmetyczne maj/czerwiec 2022 

Nie da się znać wszystkich kosmetyków. Nawet w zamierzchłych czasach, kiedy prowadziłam nieodżałowany LuxLux, omijała mnie część premier. Można jednak przeglądać informacje prasowe – i na tej podstawie robić sobie w głowie listę zakupów, a przynajmniej inspiracji. Nowości kosmetyczne, które tu opisuję, to zapachy i…

Przepisy

Pesto z czosnku 

Mój ogródek warzywny jest niewielki, ale daje mi sporo radości. Zeszłoroczne cebula i czosnek radzą sobie świetnie, tak samo zioła i poziomka. Czosnek ma pędy jak cebula, fachowo nazywa się to szczypior czosnkowy – i nie jest to to samo, co czosnek niedźwiedzi, ale można…