Uroda

Michael Kors Sheer: mój test 

Jestem konserwą. Od lat używam tych samych perfum w rotacji – raz kupuję jedne, raz drugie. Czasem wspomagam się kolejnym zapachem. Rzadko kiedy jakaś nowość podoba mi się na tyle, żebym chciała jej używać. Ale kiedy tylko usłyszałam o Michael Kors Sheer, natychmiast chciałam je…

Przepisy

Fasola w sosie pomidorowym 

Co zawsze masz w domowej spiżarni, szafce na zapasy? U mnie musi być fasola, pomidory (krojone, przecier w dużych kartonach i małych puszkach), ryż, kasza, makaron, najróżniejsze przyprawy, czosnek i cebula. W ten sposób nawet gdybym z jakiegoś powodu nie mogła zrobić zakupów, mogę przygotować…

Przepisy

Co jeść na obiad? Menu #14 

Jak sensownie zaplanować, co jeść na obiad przez cały tydzień? Moja metoda to planowanie w weekend i zakupy tuż po nim, ale jeśli szukasz inspiracji, polecam Ci mój przegląd dań. Jak zawsze, jest coś z rybą, jest zupa (naprawdę pyszna, spróbuj!), jest sałata i jest…

Przepisy

Kapuśniak z wolnowaru 

Uwielbiam kapuśniak, przez moją mamę zwany zarzutką. Kiedy tylko ugotuje tę zupę, bez skrupułów zabieram do domu słoik, czasem dwa. Lekko kwaśna zupa jest doskonała w chłodne dni. Ponieważ jednak miałam w domu zapas kapusty kiszonej, postanowiłam zrobić sama kapuśniak – z wolnowaru, bo uznałam,…

Uroda

Tonik do twarzy: mój przegląd 

Tonik do twarzy znam od dzieciństwa – moja mama kupowała sobie całe serie kosmetyków, np. New Wave (a może coś innego z Wave w nazwie?): tonik, mleczko, jakiś krem i używała tego z nabożeństwem. Nikt się za bardzo wtedy nie zastanawiał, co dany kosmetyk robi,…

Moda

Torebki na wiosnę: O Bag 

Najwyższa pora przeglądać, jakie torebki na wiosnę proponują marki – mimo że ma być jeszcze kilka chłodnych dni, wiosna tuż za rogiem. Co wybrać? To oczywiście kwestia upodobań, ale proponuję coś, co naprawdę Ci się spodoba. Pastele? Przełomowe. via GIPHY Ja zachwyciłam się nową kolekcją…

Przepisy

Kurczak w przyprawach 

Kurczak w przyprawach powstał przypadkiem. Chciałam zrobić coś w klimatach śródziemnomorskich, ale nie chciałam znowu robić szaszłyków z kurczaka shish taouk, tylko coś innego. Przejrzałam zapasy przypraw, zastanowiłam się i oto jest. Kurczak w przyprawach nie jest wcale ostry, raczej bardzo aromatyczny, ale delikatny, a…