Jest Pięknie Jest Pięknie Jest Pięknie
  • 0
    • O mnie
    • O reklamach na stronie
    • Współpraca
    • Polityka prywatności
    05 cze 2025
    • Jest Pięknie Jest Pięknie Jest Pięknie
    • 0
      • Login to add posts to your read later list
    • LuxLux
    • Uroda
    • Dom
    • Podróże
    • Przepisy
    • Jak rozpoznać podróbkę
    • Produkty
    • Newsletter
    Jak rozpoznać podróbkę

    Nie daj się nabrać – czyli o „butikach” na Facebooku 

    Zbierałam się do tego tekstu jak sójka za morze, bo ciągle coś, no i naiwnie myślałam, że jednak ludzie tego badziewia nie kupują. Ale nie. Codziennie w feedzie pojawia mi się reklama takiego czy innego „butiku” z podróbkami. Każdy z profili lubi kilka, czasem kilkanaście…

    Anna Gidyńska, 31 października, 2014 3 min read  
    Przepisy

    Szybka przekąska na Halloween: faszerowane jajka 

    Halloween za pasem. Pewnie w niejednym domu odbędzie się przyjęcie – może nie całkiem bal maskowy, ale dynie, pajęczyny i temu podobne elementy na pewno się pojawią. Ja też coś planuję – ale nie zamierzam zrobić wszystkiego na pomarańczowo, fioletowo i czarno. Natomiast wiem, jak…

    Anna Gidyńska, 30 października, 2014 1 min read  
    Podróże

    Restauracja Góralska Tradycja, Zakopane 

    Zakopane może i jest nadal zimową stolicą Polski, ale jeśli chodzi o jedzenie, wybór był dotąd ograniczony. Restauracje skupiały się na kontynuowaniu ludowej spuścizny, oferując w karcie zawiesiste zupy, mocno doprawione mięsa w gęstych sosach i mocne alkohole. Teraz to się zmieniło, bo jest Góralska Tradycja.

    Anna Gidyńska, 28 października, 2014 2 min read  
    Przepisy

    Sałatka z kurczakiem i fetą 

    Zrób ją, kiedy przyjdą goście, a nikt nie pozna, że to sałatka z resztek lodówkowych (o ile masz zwykle kawałek zgrillowanego kurczaka i ogórki). Sałatka z kurczakiem i fetą jest bardzo sycąca – nie trzeba już nic więcej, żeby się najeść.

    Anna Gidyńska, 22 października, 2014 1 min read  
    Przepisy

    Odgrzewany makaron sposobem na schudnięcie 

    Nie, dziś nie jest prima aprilis. Badania wykazały, że odgrzewany makaron jest lepszy dla nas niż taki podawany od razu. Szczegóły? Czytaj dalej! W brytyjskim programie „Trust Me, I’m a Doctor” emitowanym na antenie BBC przeprowadzono badania, z których wynikło, że odgrzewany makaron jest dla…

    Anna Gidyńska, 17 października, 2014 2 min read  
    Przepisy

    Pieczona wieprzowina w sosie 

    Nie zawsze mam czas codziennie gotować. Dlatego lubię przepisy takie, jak pieczona wieprzowina w sosie, bo to danie, które można podać i na ciepło, i na zimno, a nadmiar zamrozić na potem. Do jego wykonania kupiłam brytfannę z pokrywką – polecam, bo takie naczynie się…

    Anna Gidyńska, 16 października, 2014 1 min read  
    Jak rozpoznać podróbkę

    Jak rozpoznać podróbkę Neverfull Louis Vuitton? NOWE DANE 

     Jeśli regularnie czytasz mój blog (albo regularnie googlujesz podróbki), to być może zdarzyło Ci się już czytać mój tekst o tym, jak kupić oryginał Louis Vuitton Neverfull, ale od tej pory pojawiły się pewne zmiany, więc zamiast ciąć tamten tekst, wrzucam dziś kolejny. Jeśli chcesz…

    Anna Gidyńska, 9 października, 2014 2 min read  
    Przepisy

    Wegańskie chili (chili sin carne) 

    Wegańskie chili – czy to się może udać? Mięsożercy mają swoje chili con carne, a co z wegetarianami i weganami? Jeśli nie pożałujesz przypraw, będziesz mieć wyjątkowe, sycące i rozgrzewające danie, świetne o tej porze roku do zjedzenia w domu czy jako danie do pracy.

    Anna Gidyńska, 6 października, 2014 1 min read  
    Przepisy

    Kotleciki z łososia 

    W polskiej kuchni ryba jest albo po grecku, albo panierowana, z sałatką z kapusty. Jeśli szukasz czegoś innego, polecam Ci kotleciki z łososia – polubią je wszyscy, którzy lubią sushi.

    Anna Gidyńska, 30 września, 2014 1 min read  
    Przepisy

    Kurczak w cytrynach 

    Najprostszy sposób na niedzielny obiad. Zresztą, nie musi być niedzielny. Kurczak w cytrynach nie wymaga długiego marynowania, gotowania, obsmażania – wystarczy kilkadziesiąt minut w piekarniku i jest gotowy.

    Anna Gidyńska, 26 września, 2014 1 min read  
    • Previous
    • 1
    • …
    • 70
    • 71
    • 72
    • 73
    • 74
    • 75
    • 76
    • …
    • 134
    • Next

    Cześć!

    Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!

    Masz pytania? Napisz do mnie:
    ania@jestpieknie.pl
    Więcej o mnie

    Najlepsze miejsce w sieci dla Twojej strony:

    Super szybki i bezpieczny hosting WWW i poczty email. Od 20 lat na rynku.
    serwer dedykowany, serwer cloud, kolokacja, serwer w chmurze, serwer firmowy
    • Login
    • Register

    Forgot Password

    Registration is closed.