Bardzo lubię placki typu pita (tortillę zresztą też). Regularnie je jadam, bo uważam, że to świetny sposób na przemycenie większej ilości warzyw (w formie sosu do smarowania i wypełnienia pity), ale też na oczyszczenie lodówki z resztek. Bo do pity można włożyć wszystko.
W opakowaniu mieści się 6 placków – zwykle 1 na głowę w zupełności wystarcza jako posiłek. Pita jest smaczna, podpieczona robi się przyjemnie chrupka i zrobienie z jej udziałem mojego ulubionego arabskiego śniadania to sama przyjemność.
Pitę przekroiłam na pół, wypełniłam mieszanką zaataru i oliwy, podpiekłam w piekarniku (ok. 5 minut na 150C). Do tego podałam domowy hummus i ajran. Pity, według zapowiedzi producenta, są niskowęglowodanowe, mają dobry skład – tego nie umiem ocenić organoleptycznie, ale są smaczne i to jest dla mnie ważne.
Nazwa: Joseph’s Flax Oat Bran Whole Wheat Pita Bread
Cena: 25,59 zł
Kupisz w: guiltfree.pl
Disclaimer: otrzymałam ten produkt do testów i recenzji od dystrybutora. Nie wpłynęło to na moją opinię.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl