Bardzo lubię placki typu pita (tortillę zresztą też). Regularnie je jadam, bo uważam, że to świetny sposób na przemycenie większej ilości warzyw (w formie sosu do smarowania i wypełnienia pity), ale też na oczyszczenie lodówki z resztek. Bo do pity można włożyć wszystko.

W opakowaniu mieści się 6 placków – zwykle 1 na głowę w zupełności wystarcza jako posiłek. Pita jest smaczna, podpieczona robi się przyjemnie chrupka i zrobienie z jej udziałem mojego ulubionego arabskiego śniadania to sama przyjemność.

Pitę przekroiłam na pół, wypełniłam mieszanką zaataru i oliwy, podpiekłam w piekarniku (ok. 5 minut na 150C). Do tego podałam domowy hummus i ajran. Pity, według zapowiedzi producenta, są niskowęglowodanowe, mają dobry skład – tego nie umiem ocenić organoleptycznie, ale są smaczne i to jest dla mnie ważne.

Nazwa: Joseph’s Flax Oat Bran Whole Wheat Pita Bread
Cena: 25,59 zł
Kupisz w: guiltfree.pl

Disclaimer: otrzymałam ten produkt do testów i recenzji od dystrybutora. Nie wpłynęło to na moją opinię.

Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/