Brownie
Bardzo zdrowa wersja brownie. Jakiś czas temu prezentowałam przepis na ciasto czekoladowe – pyszne, pachnące, a przy tym bardzo zdrowe. Tutaj składniki są podobne – tyle, że bez sody oczyszczonej ciasto nie rośnie. I dobrze, dzięki temu smak jest bardziej skondensowany. 1 cukinia (lub 2…
Makaron z cukinią i szpinakiem
Dużo warzyw, w sam raz na tę porę roku. Makaron z cukinią i szpinakiem jest kolorowy i pełen dobroczynnych składników.
Sałatka tabbouleh
Sałatka tabbouleh to arabski przepis-baza, pojawia się zawsze i wszędzie, dokąd bym nie poszła. Ja za nią przepadam, bo jest banalnie prosta w przygotowaniu i pełna zdrowych składników. Jeśli jeszcze jej nie znasz, spróbuj koniecznie!
Co brać do pracy: tosty z awokado i szpinakiem
Dziś obiad z masą witamin i innych dobroczynnych składników. Tosty z awokado i szpinakiem są równie dobre na zimno, co na ciepło, więc nawet jeśli nie masz w biurze mikrofalówki, nic straconego!
Śniadanie wschód – zachód
Kolejny pomysł na śniadanie, tym razem dla wszystkich, którzy zaczęli już Fazę 2. Na zdjęciu widać 2 jajka ugotowane na twardo, garść pomidorów koktajlowych, kromkę ciemnego chleba, posmarowaną serkiem Philadelphia low-fat, posypanym pieprzem oraz chipsy nori – jedną z moich ulubionych przekąsek. To kolejny pomysł…
Łosoś z pesto i pomidorami
Pamiętacie super-proste pesto z rukoli? Zrobiłam go trochę na zapas, ale nie chciałam dublować potrawy, więc zrobiłam kolejne bardzo proste i szybkie danie – tym razem z rybą w roli głównej. Łosoś z pesto i pomidorami to doskonałe danie na elegancki obiad!
Co brać do pracy? część 33
Jak to się mówi, back by popular demand. Na zdjęciu widać szpinak spryskany oliwą i octem balsamicznym (po paru godzinach zwiędnie, ale nie straci smaku. Można wrzucić dużą garść, upcha się. W drugiej części mojego pojemnika znajduje się porcja bakłażana w parmezanie, o którym pisałam…
Sycące śniadanie
Celebrować śniadanie, czy pomijać? Moim zdaniem, w tygodniu trudno o czas na celebrację, ale nie należy rezygnować z tego posiłku. Prawie wszystko, co widzisz tutaj na zdjęciu, da się przygotować wcześniej, więc nie ma wymówek – sycące śniadanie to dobry początek dnia.
Sałata z sardynkami
Z dzieciństwa wspominam z przyjemnością wiele dań, ale sardynki z puszki, skropione sokiem z cytryny, to był rarytas. Nie zawsze trafiały się w sklepie, czasem przyjeżdżały w paczce od cioci, miały BARDZO intensywny aromat i podobno były bardzo zdrowe. Nie wybrzydzałam, jadłam z wielką chęcią,…
Co warto jeść: sardynki
Znalazłam sardynki nie w oleju, tylko w sosie własnym. Polecam! Jak jeść takie sardynki? Z cytryną, do ciemnego pieczywa. Jako pastę (też do pieczywa, albo do liści sałaty. Jako „awanturkę”, czyli pastę z sardynek z białym serem. Jako składnik sałaty… o której jutro. Cena:…
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl