Co brać do pracy?
Staram się raz na jakiś czas pokazywać tu pomysły na potrawy, które można łatwo zabrać ze sobą do pracy czy na uczelnię.
Prawie jak Dior Gaucho
Dla wyjaśnienia – Dior Gaucho to limitowanka sprzed równo 3 lat. Były trzy wersje, każda z nieco inną zawartością i z innym kolorem opakowania. Tu zdjęcia oryginałów: A tutaj – podróbka. Świeżutka, dopiero co wykopana na aukcji.
Pikantny sos do mięsa
Składników raptem 4, a efekt bardzo ciekawy. Pikantny sos do mięsa smakuje niespotykanie – warto go wypróbować!
Paella z kurczakiem
Inspirowana hiszpańskim daniem, moja paella z kurczakiem nie jest trudna, nie wymaga nietypowych składników, robi się w zasadzie sama i nakarmi armię. Najlepsza jest latem, kiedy warzywa są piękne, smaczne i niedrogie, ale jeśli najdzie Cię na nią ochota w środku zimy, podeprzyj się pomidorami…
Sałata z sosem musztardowym
Nieśmiertelna sałata z kurczakiem bardzo zyskuje dzięki zmianie sosu na musztardowy. Jeśli bierzesz ją ze sobą do pracy, sos spakuj oddzielnie, bo sałata zwiędnie.
Gazpacho, hiszpański chłodnik
Gazpacho to taki hiszpański chłodnik. Nie wymaga gotowania, za to wymaga składników najlepszej jakości. Kiedy warzywa są w sezonie, rób gazpacho.
Szybki przegląd podróbek MAC
Niekończąca się historia. Tym razem cienie do powiek oraz jedne pędzelki – z nieśmiertelnej serii Hello Kitty (w której żadnych pędzelków akurat nie było).
Perfumy, jakich nie ma
Już kilka razy pokazywałam tutaj mniej udane podejście podróbkowiczów do odwzorowania wyglądu perfum. Były Chanel Chance w kanciastej butelce, były perfumy Nina Plain a nawet Light Pink D&G.
Grzanki z resztek pizzy
Odkąd nauczyłam się robić ciasto na pizzę bez zagniatania, jest to jeden z moich stałych elementów kolacji dla gości. W weekend jednak trochę przesadziłam z ilością ciasta i ostatnia pizza, którą piekłam, wyszła nieco grubsza niż zwykle (czyli grubsza niż jakieś 3 mm ciasta, pokrytego…
Frytki z cukinii
Cukinia nie w leczo i nie jako korytko do mielonego mięsa jest bardzo smaczna. Frytki z cukinii zajmują trochę więcej czasu, ale warto spróbować – szczególnie w sezonie, kiedy cukinia kosztuje niewiele.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl