Ryż z papryką i pomidorami
Nic wielkiego, ale sprawdzi się jako dodatek do mięsa. Ryż z papryką i pomidorami można także zabrać do pracy.
Kurczak Cordon Bleu
W wersji oryginalnej w mięso (drobiowe lub wieprzowe) zawija się szynkę i ser. Ale kurczak Cordon Bleu to też umowna nazwa wielu wariantów, gdzie filet z kurczaka nadziewa się czymś, co nada smak łagodnemu mięsu.
Domowy pasztet na 5 sposobów
Nie tak dawno pisałam o tym, jak gotowałam bulion drobiowy. Wspomniałam o mięsie z kurczaka, które zostało – na pasztet. Domowy pasztet powstał – a ściślej, 5 pasztetów. Przy małej ilości mięsa łatwiej jest pobawić się smakami i proporcjami tak, żeby potem wiedzieć, co się…
Domowy bulion drobiowy
W wielu przepisach pojawia się bulion drobiowy. Można oczywiście gotować go na poczekaniu (o ile ktoś ma wolne kilka godzin na przygotowanie posiłku), można używać kostek bulionowych (tych o obniżonej zawartości sodu etc., ale to i tak chodzenie na skróty). Można też ugotować domowy bulion…
Nowe podróbki Chanel
Żadna nie jest podróbką dokładnie tego, co jest dostępne w sklepach, ale uważajcie i tak – nie dajcie się namówić na bajki o wersji na rynek azjatycki, amerykański czy jakiś tam. Internet wie wszystko.
Podkłady Dior
Te na dole to relatywna nowość – mają złote pokrywki, tak jak palety, które tu pokazywałam.
Kofta wołowa w pikantnym sosie pomidorowym
Ta potrawa powstała jako sposób na zużycie tego, co miałam w domu – otwarta feta, napoczęte kolorowe papryki. Na szczęście miałam mieloną, chudą wołowinę w zamrażalniku, dzięki czemu powstała kofta wołowa w pikantnym sosie pomidorowym, danie kuchni arabskiej.
Sałata z kurczakiem Buffalo
Zamiast nudnej sałaty, pikantna sałata z kurczakiem Buffalo – jeden z moich ulubionych przepisów kuchni amerykańskiej.
Podróbki Irreelle Blush Chanel
Po pierwsze – ten róż nie jest już produkowany, ostatnio pojawił się w kolekcji chyba w 2009. Został zastąpiony przez Joues Contraste i Les Tissages De Chanel. Poza tym, pełna nazwa zawsze składała się z numeru i nazwy, nigdy nie jest to sam numer, jak…
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl