Kapuśniak z wolnowaru
Uwielbiam kapuśniak, przez moją mamę zwany zarzutką. Kiedy tylko ugotuje tę zupę, bez skrupułów zabieram do domu słoik, czasem dwa. Lekko kwaśna zupa jest doskonała w chłodne dni. Ponieważ jednak miałam w domu zapas kapusty kiszonej, postanowiłam zrobić sama kapuśniak – z wolnowaru, bo uznałam,…
Tonik do twarzy: mój przegląd
Tonik do twarzy znam od dzieciństwa – moja mama kupowała sobie całe serie kosmetyków, np. New Wave (a może coś innego z Wave w nazwie?): tonik, mleczko, jakiś krem i używała tego z nabożeństwem. Nikt się za bardzo wtedy nie zastanawiał, co dany kosmetyk robi,…
Kurczak w przyprawach
Kurczak w przyprawach powstał przypadkiem. Chciałam zrobić coś w klimatach śródziemnomorskich, ale nie chciałam znowu robić szaszłyków z kurczaka shish taouk, tylko coś innego. Przejrzałam zapasy przypraw, zastanowiłam się i oto jest. Kurczak w przyprawach nie jest wcale ostry, raczej bardzo aromatyczny, ale delikatny, a…
Tonik-serum 2w1 Tołpa: mój test
Kosmetyki wielofunkcyjne są całkiem popularne – pytanie tylko, czy działają tak samo dobrze, jak dwa produkty zaaplikowane oddzielnie. Dziś tonik-serum 2w1 Tołpa i moja ocena tego, czy faktycznie dostajemy dwa produkty.
Zupa-krem z brokułów
Przeglądałam ostatnio moje stare wpisy w blogu – takie sprzed kilku lat. Sporo się przez ten czas nauczyłam – nie tylko umiem robić lepsze zdjęcia, ale też uważam, że o wiele lepiej gotuję. Zupa-krem z brokułów pojawiła się już kiedyś w blogu, ale w wersji,…
Kofta syryjska
Koftę, czyli kotleciki z mielonego mięsa, robiłam wiele razy. Czasem formowałam podłużne kształty i nadziewałam je na patyki do szaszłyków, czasem układałam mięso z przyprawami na patelni grillowej i potem je obracałam, ale zawsze kofta była pikantna, intensywna w smaku. Wiem, że nie wszyscy lubią…
Co jeść na obiad? Menu #13
Zaplanowanie, co jeść na obiad przez tydzień, to wyzwanie – wiem o tym, bo staram się co tydzień planować posiłki. Dlatego mam dla Ciebie kolejny przegląd przepisów – prostych, różnorodnych, łatwych do zdublowania. Jest coś z makaronem, jest ryba, jest zupa – daj znać, które…
Serum Farsali Unicorn Essence: mój test
Zwykle nie łapię się na mody, ale w przypadku serum Farsali Unicorn Essence postanowiłam sprawdzić, ile jest prawdy w globalnym zachwycie nad tym produktem. Kupiłam, używałam, teraz wiem już wszystko.
Co jeść na obiad? Menu #12
Planowanie posiłków to podstawa. Ale co, jeśli nie masz pomysłu, co ugotować? Zapraszam do mojego przeglądu „co jeść na obiad” – pięć nietrudnych przepisów do wykorzystania w tygodniu. Jak zwykle, polecam zdublowanie tego przepisu, który najbardziej Ci się podoba, będziesz miała gotowy obiad na następny…
Jak zrobić deskę serów?
Podejmowanie gości to sztuka. Oczywiście, są ludzie, którzy czują się spełnieni, wystawiwszy na stół torbę chipsów, ale jeśli tak, jak ja lubisz zrobić coś ekstra dla przyjaciół, to na pewno spodoba Ci się mój poradnik o tym, jak zrobić deskę serów.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl