Encyklopedia składników: musztarda 

Musztardę zwykle znamy jako dodatek do mięsa na ciepło – grillowanej kiełbasy czy kaszanki. Wiele osób zaczynających dopiero przygodę z dietą South Beach i zdrowym odżywianiem dla pewności odrzuca wszelkie gotowe dodatki, bo nie jest pewna, czy są zdrowe. Musztarda poprawia smak potraw – i…

Przepisy

Surówka z marchewki 

Zastanawiałam się, jak wykorzystać kolorowe marchewki, które dostałam od marek Tabasco i Kikkoman (kto śledzi profil bloga na Facebooku, ten widział zdjęcia). Z warzywami dostałam masę przepisów, ale chciałam zrobić coś na surowo, bez gotowania ani duszenia marchewki. Stąd surówka z marchewki – trochę mniej…

Nieśmiertelne kosmetyki Hugo Boss 

Pisałam już o tych ewidentnych podróbkach masę razy i w zasadzie byłam pewna, że już na dobre zniknęły z internetu, bo WSZYSCY się na nich poznali. Otóż nie wszyscy – poniższe cudeńko jest świeżutkie, wynalazłam je nie dalej jak wczoraj. Poniżej przegląd cudności „marki” Hugo…

Encyklopedia składników: brokuł 

Czyli zielony kalafior. Brokuł to też kuzyn kapusty – ale przede wszystkim warzywo, które pasuje do wielu dań, czy to jako składnik zapiekanek, czy wypełniacz do sosów, czy nawet element śniadaniowych babeczek na słono. Najpopularniejsza w Polsce odmiana wygląda tak, jak na zdjęciu powyżej –…

Przepisy

Sos salsa ze świeżych pomidorów 

Pisałam co prawda jakiś czas temu o sosie salsa Casa Fiesta, ale ostatnio, kiedy robiłam fajitę z kurczakiem, postanowiłam zrobić też salsę domową. Wyszła na tyle dobrze, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Warunek jest jeden – pomidory muszą być smaczne, inaczej sos salsa…