Restauracja Dziupla, Truskaw
Wybraliśmy się na wycieczkę w okolice Modlina. Jak więc doszło do tego, że obiad jedliśmy 40 km dalej, w Restauracji Dziupla w Truskawiu?
Tajska zupa z kurczakiem
Jeśli pierwszą rzeczą, która rzuciła Ci się w oczy, jest lista składników, to pewnie teraz myślisz sobie: „o nie, to zajmie pół dnia”. Tak, jeśli zrobisz tajską zupę z kurczakiem w wolnowarze – ale zaleta jest taka, że nie musisz w tym procesie uczestniczyć. Wystarczy…
Butik Two Can Play, Warszawa
Butik Two Can Play to miejsce dla wszystkich, którzy nie chcą wyglądać jak reszta. Nietypowe modele, ciekawe wzory ubrań i dodatków, marki dotąd niedostępne – to znajdziesz w butiku.
Co noszą gwiazdy: APM Monaco
Oglądanie ubrań, dodatków i biżuterii na zdjęciach czy w sklepie to jedno. Często o wiele ciekawsze są zestawienia, jakie wybierają znane osoby. Dziś w cyklu „co noszą gwiazdy” biżuteria APM Monaco, którą wybrała Joanna Horodyńska.
Pasztet bez mięsa
Co prawda Wielkanoc już za nami, ale przepis na pasztet bez mięsa może się przydać przez cały rok. Często zdarza się, że podejmujemy gości, z których część nie je mięsa. Co wtedy podać? Pasztet bez mięsa to ciekawa przekąska, która nie wymaga nietypowych składników.
Grillowany kurczak po irańsku
Grillowany kurczak to danie, które można przygotować na kilkaset sposobów. Dziś u mnie grillowany kurczak po irańsku – takiego jeszcze nie znasz!
Countertop – inteligentne AGD
O wyposażeniu kuchni zwykle mówi się, że jest energooszczędne, ale inteligentne AGD? Countertop może to zmienić.
Prawdziwa sałatka arabska
Sałatka arabska wielu osobom kojarzy się z przedziwnymi rzeczami. Jeśli uważasz, że wieprzowina w przyprawie gyros i kapusta pekińska to typowe składniki sałatki arabskiej, na pewno się zdziwisz. Przepis, który dziś proponuję, powstał na bazie przepisu na fattoush – taka sałatka arabska jest bliższa kuchni…
Kolekcja Natalii Jaroszewskiej wiosna-lato 2015
Kolekcja Natalii Jaroszewskiej na sezon wiosenno-letni to eleganckie, luksusowe boho… i bikini.
Wina od Mielżyńskiego w restauracji InAzia
Czy wino pasuje do dań kuchni azjatyckiej? Oczywiście. Marcin Sasin, szef kuchni restauracji InAzia oficjalnie zainaugurował współpracę z czołowym winiarzem Warszawy – Robertem Mielżyńskim.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl