Pasta z fasoli to sposób na zużycie nadmiaru ugotowanej fasoli, ale też szybka metoda na stworzenie pysznej pasty do kanapek, kiedy w lodówce pustki. Spróbuj!
Pasta z fasoli – przepis
proporcje na jeden słoik 300g
- 1 puszka fasoli czerwonej
- kilka kawałków ostrej papryki marynowanej
- 1 przecier pomidorowy (mała puszka, ok. 30 g)
- sól, pieprz
- 3 łyżki stołowe wody
Składniki połączyć, zagotować. Gotować 5 minut. Po tym czasie zmiksować na jednolitą masę. Pasta z fasoli wytrzyma w lodówce 2-3 dni, ale nie polecam trzymać jej dłużej.
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Pasta z fasoli […]