Czyli składnik do wykorzystania w sajgonkach. Wykonanie jest naprawdę banalne, a pulpety świetnie się przechowują, można je też zamrozić. To o tyle dobry pomysł, że dzięki temu sajgonki naprawdę będą domowym fast food.
proporcje na 10 pulpetów
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 3 łyżki sosu rybnego
- 2 ząbki czosnku
- 2 szalotki
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Zmiksować czosnek, szalotki i sos rybny. Dodać do mięsa, wymieszać dobrze, uformować nieduże pulpety, smażyć na patelni grillowej po około 4-5 minut z każdej strony.
Można podawać z sałatką wietnamską albo wkroić do sajgonek.
Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl