Czyli składnik do wykorzystania w sajgonkach. Wykonanie jest naprawdę banalne, a pulpety świetnie się przechowują, można je też zamrozić. To o tyle dobry pomysł, że dzięki temu sajgonki naprawdę będą domowym fast food.

Pulpety wietnamskie

proporcje na 10 pulpetów

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 3 łyżki sosu rybnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szalotki
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
Zmiksować czosnek, szalotki i sos rybny. Dodać do mięsa, wymieszać dobrze, uformować nieduże pulpety, smażyć na patelni grillowej po około 4-5 minut z każdej strony. 
Można podawać z sałatką wietnamską albo wkroić do sajgonek
Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/