Kolorowa i smaczna, a przy tym pożywna – taka właśnie jest sałatka meksykańska z fasolą czerwoną. W składnikach znajdziesz kolendrę – ja za nią przepadam, bo doskonale nadaje wyrazu daniom kuchni meksykańskiej, ale jeśli nie możesz jej znieść, zastąp ją szczypiorkiem lub pietruszką.
Sałatka meksykańska z fasolą – przepis
proporcje na 2 porcje
- 1 papryka czerwona
- puszka czerwonej fasoli
- 100 g roszponki
- 100 g grillowanego filetu z kurczaka lub dobrej jakości wędliny drobiowej
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 100 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
Paprykę pokroić w kostkę, fasolę przepłukać porządnie wodą i osączyć, wędlinę / grillowanego kurczaka pokroić drobno. Blenderem zmiksować kolendrę, jogurt, oliwę i sok z cytryny. Połączyć z resztą w misce, dobrze wymieszać.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl