Przepisy

Szparagi na 2 sposoby 

Sezon na szparagi ma się już ku końcowi, ale ponieważ w zeszłotygodniowym (inauguracyjnym) koszyku od Warzywa4 City dostałam imponujący pęk szparagów, musiałam coś z nimi zrobić. Szparagi na dwa sposoby zaskoczą znajomych, spróbuj!

Przepisy

Greckie tosty 

Sycące, napełnione masą smaków. Te akurat zrobiłam na śniadanie, ale na obiad też będą w sam raz (a także jako danie do pracy). Greckie tosty 4 kromki tostowego pieczywa pełnoziarnistego garść rukoli 2 cienkie plasterki fety garść czarnych oliwek, pokrojonych w plastry kawałek marynowanej grillowanej…

Przepisy

Brownie 

Bardzo zdrowa wersja brownie. Jakiś czas temu prezentowałam przepis na ciasto czekoladowe – pyszne, pachnące, a przy tym bardzo zdrowe. Tutaj składniki są podobne – tyle, że bez sody oczyszczonej ciasto nie rośnie. I dobrze, dzięki temu smak jest bardziej skondensowany. 1 cukinia (lub 2…

Przepisy

Sałatka tabbouleh 

Sałatka tabbouleh to arabski przepis-baza, pojawia się zawsze i wszędzie, dokąd bym nie poszła. Ja za nią przepadam, bo jest banalnie prosta w przygotowaniu i pełna zdrowych składników. Jeśli jeszcze jej nie znasz, spróbuj koniecznie!

Przepisy

Śniadanie wschód – zachód 

Kolejny pomysł na śniadanie, tym razem dla wszystkich, którzy zaczęli już Fazę 2. Na zdjęciu widać 2 jajka ugotowane na twardo, garść pomidorów koktajlowych, kromkę ciemnego chleba, posmarowaną serkiem Philadelphia low-fat, posypanym pieprzem oraz chipsy nori – jedną z moich ulubionych przekąsek. To kolejny pomysł…

Przepisy

Łosoś z pesto i pomidorami 

Pamiętacie super-proste pesto z rukoli? Zrobiłam go trochę na zapas, ale nie chciałam dublować potrawy, więc zrobiłam kolejne bardzo proste i szybkie danie – tym razem z rybą w roli głównej. Łosoś z pesto i pomidorami to doskonałe danie na elegancki obiad!