Dobrym pomysłem jest zawsze mieć w domu 2-3 kawałki filetu z kurczaka, już zgrillowane lub upieczone. To doskonały sposób na błyskawiczne podanie obiadu czy kolacji. Szybka enchilada to tak naprawdę odpowiednik kanapki na gorąco, ale o wiele bardziej efektowny.
Szybka enchilada
proporcje na 2 porcje
- 1 podwójny filet z kurczaka, zgrillowany albo upieczony
- 1 papryka czerwona
- 50g sera, np. mimolette
- 2 wrapy lub 1,5 pity
- sos salsa
Rozgrzać piekarnik do 150C.
Filet pokroić w paski.
Paprykę pokroić w cieniutkie paski.
Zetrzeć ser na tarce (duże oczka).
Jeśli mamy wrapy, to układać na połowie filet z kurczaka, paprykę i ser, przykrywać drugą połową.
Jeśli mamy pitę, to po przekrojeniu na pół rozdzielić warstwy i włożyć między nie filet, paprykę i ser.
Zapiekać w piekarniku, włożone do brytfanny, 5-7 minut, aż będą lekko rumiane.
Podawać z salsą i sałatką z fetą.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl