Gotowe danie dla wegetarian albo dodatek do mięsa. Zdrowy, kolorowy, w klimatach bliskowschodnich. Cieciorka ze szpinakiem jest naprawdę pyszna – to też dobry sposób na podanie szpinaku na ciepło.

Cieciorka ze szpinakiem

proporcje na 2 porcje

  • 1 puszka cieciorki
  • 250g szpinaku (surowego!)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka octu z czerwonego wina
  • sól
  • oliwa


banners 728x90_frisco_z_lp Image Banner 728 x 90

Cieciorkę odsącz, opłucz, wymieszaj z solą i papryką.

Szpinak umyj, osusz lekko.

Czosnek posiekaj. Rozgrzej na patelni oliwę, wrzuć czosnek, dodaj szpinak. Duś 3-5 minut, aż zwiędnie.

Wymieszaj z cieciorką, dodaj ocet z czerwonego wina.

Ja podałam do tego koftę z patelni z jogurtem greckim doprawionym czosnkiem i pieprzem.

Przepis pochodzi z Clean Eating Magazine.