Domowe burgery to naprawdę niewielki wysiłek. Jeśli nie masz ochoty rozpalać grilla w ogrodzie, zawsze możesz wybrać grill elektryczny – sprawdzi się w mieszkaniach w bloku, przy marnej pogodzie, w środku zimy.
Domowe burgery – przepis
proporcje na 4 kotlety
- 50 dag mięsa wołowego
- 3 łyżki ulubionej musztardy
- 4 plastry sera żółtego (np. gouda)
- 4 plastry pomidora
- 2 ogórki konserwowe
- 1 cebula czerwona
Mięso dopraw 3 łyżkami musztardy i dobrze wymieszaj.
Rozgrzej grill elektryczny.
Podziel mięso na 4 części i z każdej uformuj kotleta.
Połóż na grillu, stopniowo zwiększaj temperaturę do ok. 170C.
Po ok. 3 minutach odwróć, po kolejnych 3 minutach na każdym kotlecie połóż plaster sera.
Przykryj grill na chwilę, żeby ser się stopił.
Każdy kotlet udekoruj warzywami i podawaj na ciepło – z bułką, pitą, ulubioną sałatą.
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] pasztet, ale jeśli ktoś ma mięso mielone w domu i na myśl o, dajmy na to, chili con carne czy hamburgerach robi się zielony, to bardzo proszę. Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym […]
[…] pasztet, ale jeśli ktoś ma mięso mielone w domu i na myśl o, dajmy na to, chili con carne czy hamburgerach robi się zielony, to bardzo […]