Ponieważ mój poprzedni tekst o tym, co brać do pracy, cieszył się ogromną popularnością, dziś kolejna propozycja na to, co brać do pracy: cebularz z mojego przepisu i kurczak pieczony.
Cebularz wymaga tylko trochę czasu, ale można go upiec więcej i spakować ze sobą. Fenkuł (czyli koper włoski) występuje w moim przepisie, ale jeśli go nie masz albo nie lubisz, możesz go pominąć.
Pieczony kurczak to 1/2 fileta z kurczaka, natarta ziołami (curry, papryka, sól, pieprz), upieczona w piekarniku. Pod nią jest sałata z rukoli i pomidora, skropiona octem z czerwonego wina i oliwą, doprawiona pieprzem i solą.
Jak Ci się podoba taki zestaw? Daj znać!
Related posts
3 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
wygląda bosko 🙂
od poniedziałku F2 wiec cebularzyk sobie zrobie bo wyglada smakowicie 😉
Saritta – bardzo polecam. Tylko kup młodą cebulę i nie żałuj jej soku z cytryny, wtedy to nie jest takie „jadowite”.
Aniu, a co moge uzyc zamiast fenkula? nie wiem czy bedzie u mnie w jarzynowym;/